Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
                                                      
Meggyes pite


                                                                     

(kb.35x25-ös tepsiben sütjük)

  • 45 dkg sima liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek kr. cukor
  • 1-2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor és só

A hozzávalókat alaposan össze dolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és a vajazott tepsibe terítjük. Tetejét megszurkáljuk és lekenjük tojásfehérjével, végül megszórjuk búzadarával. Erre jön a töltelék, majd a megmaradt tésztát is méretre nyújtjuk és ráterítjük. A felső tésztát is megszurkáljuk és lekenjük tojásfehérjével. 180C-on kb. 25 percig sütjük, ha kihűlt, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.


Töltelék:

  • 1kg meggy v. 2 befőttes üvegnyi
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl meggylé, ha nincs akkor tej
  • 4 ek cukor

A szokásos módon pudingot főzünk a meggylével és langyosra hűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a meggyet és a tésztára rakjuk.


Almás töltelékkel:

  • 1 1/2 kg reszelt alma, kinyomkodva
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl almalé, ha nincs akkor tej
  • 7 ek cukor és fahéj

A meggy töltelékhez hasonlóan készítjük el és töltjük meg a tésztát.

Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google