Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Banános sütemény



  • 30 dkg sima liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 4 érett banán
  • 1 csomag sütőpor és 1/2 kk só
A cukrot a margarinnal és tojásokkal jól kikeverjük.
Mivel piskóta jellegű lesz a kész tésztánk, talán jobb lenne először csak a tojások sárgájával kikeverni, majd a legvégén hozzáadni a fehérjék keményre felvert habját. Az eredeti recept ugyan nem így írja, de szerintem finomabb és buborékosabb lenne az állaga, ezért legközelebb így fogom kikeverni, meglátjuk milyen lesz.
A cukor és margarin mennyiségét én kevesebbre vettem 5 dkg-val és a változtatott mennyiséggel tettem ide fel a receptet, így készítettem el és elég édes lett ennyi cukorral is.



A banánokat összetörjük és hozzá keverjük.



A lisztet a sóval és sütőporral szintén össze keverjük.



Majd hozzáadjuk a banános keverékhez és alaposan elkeverjük.



Margarinnal kikent és lisztezett formába öntjük, persze bevonatos vagy szilikon formánál erre nincs szükség.

Elég sok a tészta, nyugodtan süthetjük nagyobb kuglóf formában vagy őzgerinc formában, vagy akár muffin formában mondjuk egy kocka csokit nyomva a közepébe. Vagy ha egy nagy formában sütjük, akkor lehetne beleszórni apró csoki kockákat a végén, szépen belesülne.

 

170-180 C-on kb 30 percig sütjük, csináljunk tűpróbát, hogy átsült-e és ha túlságosan pirulna a teteje, vegyük kisebbre a hőfokot.
Hagyjuk a formában kihűlni, mert finom omlós és melegen könnyen törik. Legalábbis én így jártam, mert kiborítottam a formából és rácsra akartam rakni, hogy könnyebben hűljön. Szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.





Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google