- 30 dkg sima liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 4 érett banán
- 1 csomag sütőpor és 1/2 kk só
Mivel piskóta jellegű lesz a kész tésztánk, talán jobb lenne először csak a tojások sárgájával kikeverni, majd a legvégén hozzáadni a fehérjék keményre felvert habját. Az eredeti recept ugyan nem így írja, de szerintem finomabb és buborékosabb lenne az állaga, ezért legközelebb így fogom kikeverni, meglátjuk milyen lesz.
A cukor és margarin mennyiségét én kevesebbre vettem 5 dkg-val és a változtatott mennyiséggel tettem ide fel a receptet, így készítettem el és elég édes lett ennyi cukorral is.
A banánokat összetörjük és hozzá keverjük.
A lisztet a sóval és sütőporral szintén össze keverjük.
Majd hozzáadjuk a banános keverékhez és alaposan elkeverjük.
Margarinnal kikent és lisztezett formába öntjük, persze bevonatos vagy szilikon formánál erre nincs szükség.
Elég sok a tészta, nyugodtan süthetjük nagyobb kuglóf formában vagy őzgerinc formában, vagy akár muffin formában mondjuk egy kocka csokit nyomva a közepébe. Vagy ha egy nagy formában sütjük, akkor lehetne beleszórni apró csoki kockákat a végén, szépen belesülne.
170-180 C-on kb 30 percig sütjük, csináljunk tűpróbát, hogy átsült-e és ha túlságosan pirulna a teteje, vegyük kisebbre a hőfokot.
Hagyjuk a formában kihűlni, mert finom omlós és melegen könnyen törik. Legalábbis én így jártam, mert kiborítottam a formából és rácsra akartam rakni, hogy könnyebben hűljön. Szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.