Melcsi's page - Habos almás-mákos lepény

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
   Habos almás-mákos lepény
                                 
                                              

  • 30 dkg sima liszt
  • 15 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • fél csomag sütőpor és pici só

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk és egy közepes tepsi méretére nyújtjuk, melyet vajazunk és lisztezünk majd belerakjuk. Tetejét megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Erre jön a töltelék.

  • 1 kg reszelt és kinyomkodott alma
  • 10-15 dkg darált mák (lehet dióval is)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A hozzávalókat összekeverjük és rásimítjuk a tésztára.
Közepes lángon - kb. 160-170 C-on - kb 25 percig sütjük.

Ha kész a 4 tojás fehérjéből cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk a töltelékre.
Visszatesszük a sütőbe és kis lángon addig sütjük, amíg a hab szépen meg nem barnul.
Mikor kihűlt, óvatosan kockákra vágjuk.




Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google