Melcsi's page - Habos almás lepény

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító


Habos almás lepény



  • 30 dkg sima liszt
  • 15 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor és só


A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk és egy közepes tepsi méretére nyújtjuk, melyet vajazunk és lisztezünk majd belerakjuk. Tetejét megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Erre jön a töltelék.


  • 1kg reszelt és kinyomkodott alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A hozzávalókat összekeverjük és rásimítjuk a tésztára.
Közepes lángon - kb. 160-170 C-on - kb 25 percig sütjük.


Ha kész, a megmaradt 4 tojás fehérjéből cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk az almára.
Visszatesszük a sütőbe és kis lángon addig sütjük, amíg a hab szépen meg nem barnul.
Mikor kihűlt, óvatosan kockákra vágjuk.




Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google