Melcsi's page - Lekváros piskótatekercs

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Lekváros piskótatekercs



  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 + 1/2 el liszt
  • 1/2 kk sütőpor
  • 4 ek víz
  • csipetnyi só
  • lekvár
A tojások sárgáját habosra keverem a 3 ek cukorral, utána a lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval majd hozzákeverem a cukros sárgájához a vízzel együtt. A fehérjéket elkezdem felverni, mikor fehéredni kezd, hozzáadom a megmaradt 1 ek cukrot és kemény habbá verem. Ezt a habot óvatosan, adagonként hozzákeverjük az előző masszához.
Egy kb 40x25-ös tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát. Én a piskótát általában vajazott és lisztezett tepsiben sütöm, szerintem így is meglehet sütni és utána feltekerni.
kb 170 C-os sütőbe tesszük, mikor kezd feljönni levesszük 150-140 C-ra és világosra sütjük. Ha látjuk, hogy szépen barnul, érdemes tűpróbával ellenőrizni, mikor jó és ha úgy látjuk, hogy túlságosan barnulna még lejebb veni a hőfokot. Sütés közben, főleg az elején tilos a sütő ajtaját kinyitni, mert összeesik a piskóta.
Mikor kész, kiborítjuk a tepsiből egy konyharuhára és lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt a piskótáról.
Ezután finoman feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, letekerjük és megkenjük ízlés szerinti lekvárral.
Vissza tekerjük és meghintjük porcukorral, majd finoman felvágjuk.
Ízlés szerint megtölthetjük bármilyen krémmel is, érdemes először vékonyan lekenni lekvárral majd erre kenni a krémet, hogy ne áztassa el a krém a piskótát.

Amit érdemes tudni még a piskótáról, hogy ha nagyobbat szeretnénk sütni, a receptet mindig úgy igazítjuk, hogy ahány tojást használunk, annyi ek liszt és cukor kell mindig hozzá.

Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google