Túrós rétes másként
- 18 db réteslap
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1-2 dl tej, pici só
- olaj a kenéshez
A túrót össze törjük, hozzá adjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a 4 ek cukrot, az olajat, pici sót és annyi tejet, hogy ne legyen nagyon híg. Kemény habbá verjük a tojások fehérjéjét, és óvatosan hozzá keverjük a túrós masszához.
Közepes méretű tepsit kiolajozunk és egyenként olajjal lekenve beleteszünk 3 réteslapot. 3 réteslapot félre teszünk a tetejéhez.
A többit egyenként összegyűrjük és külön-külön belemártjuk a túrós masszába. Ezt a mártott réteslap gombócot egymás mellé helyezve a tepsibe rakosgatjuk amíg el nem fogy az összes. Ne felejtsünk el félretenni 3 lapot!
A maradék túrót a tetejére öntjük.
A félretett 3 réteslapot egyenként rátesszük, közben olajjal minden lapot lekenünk.
Közepes lángon - kb. 160-170 C-on -, egyenletesen meleg sütőben addig sütjük - kb 40 percig -, míg szép barna lesz a teteje.
Langyosan kockákra vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.