|
Habos almás lepény
- 30 dkg sima liszt
- 15 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor és só
A tésztához a hozzávalókat
összedolgozzuk és egy közepes tepsi méretére nyújtjuk, melyet vajazunk
és lisztezünk majd belerakjuk. Tetejét megszurkáljuk és megszórjuk
búzadarával. Erre jön a töltelék.
- 1kg reszelt és kinyomkodott alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
A hozzávalókat
összekeverjük és rásimítjuk a tésztára. Közepes lángon - kb. 160-170
C-on - kb 25 percig sütjük.
Ha kész, a megmaradt 4 tojás
fehérjéből cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk az almára. Visszatesszük
a sütőbe és kis lángon addig sütjük, amíg a hab szépen meg nem barnul. Mikor
kihűlt, óvatosan kockákra vágjuk.
|
Üdvözöllek |
|
< |
|
|
|