Habos almás lepény

- 30 dkg sima liszt
- 15 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor és só
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk és egy közepes tepsi méretére nyújtjuk, melyet vajazunk és lisztezünk majd belerakjuk. Tetejét megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Erre jön a töltelék.
- 1kg reszelt és kinyomkodott alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
A hozzávalókat összekeverjük és rásimítjuk a tésztára.
Közepes lángon - kb. 160-170 C-on - kb 25 percig sütjük.
Ha kész, a megmaradt 4 tojás fehérjéből cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk az almára.
Visszatesszük a sütőbe és kis lángon addig sütjük, amíg a hab szépen meg nem barnul.
Mikor kihűlt, óvatosan kockákra vágjuk.
