- 30 dkg sima liszt
- 8 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 csomag szalakáli és pici só
Ezután elkészítjük a tölteléket:
- 50 dkg áttört túró
- kb 10-15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja és pici só.
- 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej és 2 ek cukor
A pudingport elkészítjük a 4 dl tejjel és a 2 ek cukorral, majd langyosra hűtjük.
Mikor langyosra hűlt a pudingunk, a túrós krémünkkel összekeverjük.
Én elég édesnek találom így is, pedig levettem az eredeti cukor mennyiségéből, persze mi nem nagyon szeretjük a túl édes krémeket. Ezért írok a túróhoz körülbelüli mennyiséget és a pudinghoz csak 2 ek cukrot, mivel ugye a túróba is kerül bőven cukor. Ki-ki eldöntheti, hogy mennyire édesre szeretné készíteni a krémet.
Az egyik megsütött lapunkat beletesszük egy magasabb falú tepsibe és erre kenjük rá az egész krémet, majd rátesszük a másik lapot is. Értelem szerűen, ha 3 lapot sütünk, akkor kétfelé osztva használjuk fel a krémet és a legtetejére kerül a 3. tésztánk.
A süteményünket 1 napra hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon a tésztánk. Én letakartam azzal a sütőpapírral, amin előzőleg a lapokat sütöttem.
Másnap az egész süteményt vékonyabb, téglalap alakú darabokra vagy kockákra vágjuk és porcukrozva tálaljuk.
Már próbálkoztam egyszer hasonló tésztával, de az nem lett jó, ezért azóta nemigen próbálkoztam megint ezzel a tepsi hátán sütős variációval. Ez a tészta recept jó és jól kezelhető, így legközelebb kipróbálom csokikrémmel is, és mondjuk 3 lappal.