Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Töltött-rántott gomba



  • 8-10 nagy fej friss csiperke gomba
  • 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 zsemle vagy kb 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, bors, aprított petrezselyem
  • 10-15 dkg csirkemáj vagy 1-2 konzerv májkrém (vagy főtt tojás, sonka, szalámi bármi amit szeretünk)
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
A gombákat megmossuk, megszárítjuk, a szárát kitörjük és enyhén besózzuk.



Kevés olajon sóval és borssal és megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott gomba szárat.
Az
aprított petrezselymet vagy ilyenkor adjuk hozzá és belepirítjuk, vagy amikor a többi hozzávalóval összekeverjük a kész pirított hagymás-gomba szárat, akkor keverjük bele.



Hozzáadjuk az apróra vágott májat és készre pirítjuk.
Ha májkrémmel csináljuk, akkor azt a végén adjuk hozzá, mikor már készre pirítottuk a hagymás gomba szárat.
A májas gombához keverjük az áztatott zsemlét -helyettesíthetjük kb 1 marék zsemlemorzsával is -, a tojást, a reszelt sajtot és megtöltjük a gombákat.



Ha esetleg maradna a töltelékből, abból fasírtot formázhatunk és így sütjük ki.
Mikor kész vagyunk a töltéssel, bepanírozzuk.

 

Forró olajban, közepes lángon lassan kisütjük és papírszalvétára szedjük.
Ne felejtsük el, hogy a nagy és töltött gombának több idő kell az átsülésre, legalább 10-15 perc.



Én minden rántott dolgot úgy sütök ki, hogy mikor beleteszem a forró olajba, utána leveszem a lángot és letakarom.
Így nem csak sül, de párolódik is. Mikor megfordítom, akkor már letakarás nélkül sütöm készre a másik oldalát.


Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google