
- 8-10 nagy fej friss csiperke gomba
- 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 zsemle vagy kb 1 marék zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 marék reszelt sajt
- só, bors, aprított petrezselyem
- 10-15 dkg csirkemáj vagy 1-2 konzerv májkrém (vagy főtt tojás, sonka, szalámi bármi amit szeretünk)
- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

Kevés olajon sóval és borssal és megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott gomba szárat.
Az aprított petrezselymet vagy ilyenkor adjuk hozzá és belepirítjuk, vagy amikor a többi hozzávalóval összekeverjük a kész pirított hagymás-gomba szárat, akkor keverjük bele.

Hozzáadjuk az apróra vágott májat és készre pirítjuk.
Ha májkrémmel csináljuk, akkor azt a végén adjuk hozzá, mikor már készre pirítottuk a hagymás gomba szárat.
A májas gombához keverjük az áztatott zsemlét -helyettesíthetjük kb 1 marék zsemlemorzsával is -, a tojást, a reszelt sajtot és megtöltjük a gombákat.

Ha esetleg maradna a töltelékből, abból fasírtot formázhatunk és így sütjük ki.
Mikor kész vagyunk a töltéssel, bepanírozzuk.


Forró olajban, közepes lángon lassan kisütjük és papírszalvétára szedjük.
Ne felejtsük el, hogy a nagy és töltött gombának több idő kell az átsülésre, legalább 10-15 perc.

Én minden rántott dolgot úgy sütök ki, hogy mikor beleteszem a forró olajba, utána leveszem a lángot és letakarom.
Így nem csak sül, de párolódik is. Mikor megfordítom, akkor már letakarás nélkül sütöm készre a másik oldalát.