
A szokásos módon krumplis lángos tésztát készítünk:
- 50 dkg sima liszt
- 20 dkg sós vízben főtt, áttört langyos krumpli
- 3 dkg élesztő
- 1-2 dl tej
- 1 kk cukor
- 1+1/2 kk só
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket:
- apróra vágott sonka, virsli vagy kolbász
- apróra vágott gomba
- apróra vágott vöröshagyma
- reszelt sajt
A hozzávalókat kevés olajon megpirítjuk, mikor kihűlt hozzá keverünk ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajtot.
Mikor megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és lángos szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle.
Olajos kézzel és olajozott deszkán könnyebb dolgozni a tésztával.
Nekem van egy hat darabos pogácsa szaggató készletem - ha jól emlékszem a tesco-ban vettem pár száz forintért, igen praktikus a többféle méret - ebből szoktam a legnagyobbat használni.

Minden kör közepére teszünk kb 1 ek tölteléket - ne tömjük meg túlságosan, mert szétnyílhat, vagy kiszakadhat a tészta -, majd félbe hajtjuk és jól össze nyomkodjuk a széleit.
Miután minddel kész vagyunk, kb 30 percet kelesztjük.
Bő, forró olajban szép barnára sütjük őket, majd szalvétára téve leitatjuk a felesleges olajat.
Elég sok lesz ebből az adagból, és mivel én gombát is tettem bele, ami miatt köztudottan ajánlott hamar elfogyasztani, ezért én a kisütött lángosok felét lefagyasztottam. Később kiolvasztva, és megmelegítve olyan, mintha épp akkor sült volna ki.
