Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Tejszínes kalács
(dióval, mogyoróval és mandulával)



  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 40 dkg sima liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 12-15 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • fél kk só
  • 1 nagy marék dió, sótlan mogyoró és mandula (elhagyható)
A csonthéjasok kivételével az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, legalább 20 percig, majd a végén dolgozzuk bele a diót, mandulát és a mogyorót.



1 órát letakarva kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Ezután nem túl vékonyra és téglalap alakúra kinyújtjuk és feltekerjük. Kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük vajjal és belisztezzük és beletesszük a tésztát.
Tetejét mindkét irányból ferdén bevagdossuk.



Ismét 1 órát kelesztjük a formában letakarva.



Miután megkelt lekenjük tojással és kb egy marék őrölt diót összekeverünk 1 ek cukorral és a tetejére szórjuk.



160-170 C-on kb 1 óra alatt szép barnára sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni a végén, hogy jól átsült-e, mert sülés közben még jobban feljön és jóval nagyobb lesz a kalács.

   

 




Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google