(dióval, mogyoróval és mandulával)

- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom leve
- 40 dkg sima liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 12-15 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- fél kk só
- 1 nagy marék dió, sótlan mogyoró és mandula (elhagyható)

1 órát letakarva kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Ezután nem túl vékonyra és téglalap alakúra kinyújtjuk és feltekerjük. Kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük vajjal és belisztezzük és beletesszük a tésztát.
Tetejét mindkét irányból ferdén bevagdossuk.

Ismét 1 órát kelesztjük a formában letakarva.

Miután megkelt lekenjük tojással és kb egy marék őrölt diót összekeverünk 1 ek cukorral és a tetejére szórjuk.

160-170 C-on kb 1 óra alatt szép barnára sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni a végén, hogy jól átsült-e, mert sülés közben még jobban feljön és jóval nagyobb lesz a kalács.



