
- 30 dkg sós vízben főtt, tört krumpli
- kb 60-70 dkg kenyér liszt
- 10 dkg tk tönköly búzaliszt (elhagyhatjuk, vagy helyettesítsük kenyérliszttel)
- 6 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 2 doboz kefir
- 2,5 kk só
- 1 kk cukor
- 1 ek búzasikér
- késhegynyi aszkorbinsav
A krumpli nedvességtartalmától függően lehet, hogy kell még hozzá adni lisztet, ha túl lágy a tészta.
Ezután 1 órát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. Miután megkelt, ismét átgyúrjuk, formázzuk és formába tesszük.
Tetejét bevagdossuk és letakarva ismét 1 órát kelesztjük.


Miután szépen megkelt kb 180 C-on jó 1 óra alatt szép barnára sütjük.
A krumplis kenyér nemcsak finomabb, mint a többi kenyér fajta, de tovább friss és puha is marad.

