
- 1-2 csomag mirelit leveles tészta (ez kb 2-2,5 gáztepsi mennyiségre elég)
- 2-3 rúd natúr krémsajt
- reszelt sajt
Hagyjuk magától kiengedni a mirelit leveles tésztát és ne túl vékonyra nyújtsuk ki.
Én a Lidl-ben kapható 500 g mirelit leveles tésztát szoktam használni, jó minőségű és az ára is jó, használhatjuk édes vagy sós sütemény készítéshez egyaránt.
Nálunk mindig van a fagyóban 2-3 db, ha netán szükség lenne rá, praktikus, ha szeretnénk gyorsan valami édes vagy sós sütit csinálni. Legyen az akár édes vagy sós csiga, sajtos rúd vagy pogi, de használhatjuk túrós táskához vagy almás levélhez is, bármilyen formában és töltelékkel felhasználható.

A krémsajt ízlés szerint választható, ki melyik márkájút és ízesítésűt szeret, de más fajta sajttal is nyugodtan próbálkozhatunk. Legközelebb kipróbálom kis mozarella golyókkal megtöltve.
Én most ezt a tejszínes és henger alakú krémsajtot használtam.

A kinyújtott tésztából köröket szaggatunk, amit vagy pogácsa szaggatóval csinálunk, megtöltjük, félbe hajtjuk és kézzel a széleit körben jól lenyomkodjuk. Lekenhetjük vízzel vagy tojással a széleit, ha attól tartanánk, hogy sülés közben szétnyílik.
Vagy ravioli formával szaggatjuk ki, megtöltjük és összenyomjuk a kész formára, én ezt a módot választottam.



Akár formával, akár kézzel csináljuk, ne nyomjunk túl sok tölteléket bele, mert kisülhet, a sajt általában szeret kiszökni a legkisebb résen is, kár lenne érte.
A kész félholdakat sütőpapíros gáztepsire tesszük, lekenjük tojással és megszórjuk egy kis reszelt sajttal.


Ezután a leveles tészta csomagolásán feltüntetett hőfokon készre sütjük.
Ennél a fajtánál 200 C-on kb 5-10 perc alatt szép aranybarnára sült.
