
- 60 dkg sima liszt
- 20 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- kb 4 dl kefir
- 1 kk cukor
- kb 3 kk só (soknak tűnhet, de a kefir miatt kell ennyi)
- olvasztott margarin a hajtogatáshoz
Miután alaposan meggyúrtuk a tésztát 3x hajtogatjuk az alábbi módon.
Letakarva 15-20 perces pihentetéssel a hajtogatások között, minden alkalommal a kinyújtás után lekenjük olvasztott margarinnal és ezután hajtogatjuk a tésztát.





Az utolsó hajtogatás után még hagyjuk 15 percet pihenni a tésztát, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és a kívánt méretűre kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tetejüket lekenjük tojással, majd ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezám maggal, de enélkül is finom.


30 percet kelni hagyjuk, ezután 180 C-on szép aranybarnára sütjük.

