
- 35 dkg csirkemáj
- 25 dkg rizs
- 15 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó v. finomfőzelék alap (borsós-répa keverék)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, majoránna és olaj
A gombát megmossuk és kockákra vágjuk vagy felszeleteljük. A vöröshagymát szintén apróra vágjuk.
A rizst sós vízben megpároljuk a szokott módon, a borsót vagy borsós-répát sós vízben szintén készre főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, ezután hozzáadjuk az aprított gombát és májat is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a majoránnát és együtt készre pirítjuk, pároljuk.
Mikor kész hozzákeverjük a készre főzött rizst, borsót és a reszelt sajt felét. Forrón, a megmaradt reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
