|
Meggyes pite
(kb.35x25-ös tepsiben sütjük)
- 45 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 ek kr. cukor
- 1-2 dl tejföl
- 1/2 csomag sütőpor és só
A hozzávalókat alaposan össze dolgozzuk és két részre osztjuk.
Az egyik felét kinyújtjuk és a vajazott tepsibe terítjük. Tetejét
megszurkáljuk és lekenjük tojásfehérjével, végül megszórjuk búzadarával.
Erre jön a töltelék, majd a megmaradt tésztát is méretre nyújtjuk és
ráterítjük. A felső tésztát is megszurkáljuk és lekenjük
tojásfehérjével. 180C-on kb. 25 percig sütjük, ha kihűlt, a tetejét
megszórhatjuk porcukorral.
Töltelék:
- 1kg meggy v. 2 befőttes üvegnyi
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl meggylé, ha nincs akkor tej
- 4 ek cukor
A szokásos módon pudingot főzünk a meggylével és langyosra
hűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a meggyet és a tésztára rakjuk.
Almás töltelékkel:
- 1 1/2 kg reszelt alma, kinyomkodva
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl almalé, ha nincs akkor tej
- 7 ek cukor és fahéj
A meggy töltelékhez hasonlóan készítjük el és töltjük meg a
tésztát.
|
Üdvözöllek |
|
< |
|
|
|