Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Gombás-zöldborsós rakott tészta



  • 20-25 dkg aprított, friss gomba
  • 20 dkg durum tészta - penne vagy amilyet szeretnénk
  • 2 dl-es pohárnyi mirelit zöldborsó
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • kb 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 csomag Bolognai vagy Milánói spagetti alap - maggi-s vagy knorr-os ki melyiket kedveli jobban
  • 2 dl víz + 1-1+ 1/2 dl tej
A tésztát bő vízben kifőzzük sóval és egy pici olajjal és félretesszük.
A gombát kevés olajon elkezdjük párolni, pirítani egy pici delikáttal és borssal, pár perc múlva hozzáadjuk a borsót is. Mikor majdnem jó, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát és összepirítjuk.
Eközben az alapunkat összekeverjük a vízzel és tejjel, majd ráöntjük a gombára és kb 5 percig főzzük. Én szeretem, ha jó szaftos, ezért ha sűrűnek találom, adok még hozzá egy kis tejet.
Ha kész a gombás alap, összekeverjük a tésztával és egy jénaiba öntjük az egészet.
A tejfölt összekeverjük a tojással és a 3/4 reszelt sajttal és ráöntjük a tésztára, végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
200 C-os sütőbe tesszük és kb 20-25 percig sütjük, majd egy kicsit magasabb hőfokra véve a sütőt megpirítjuk a tetején a sajtot.
A zöldséget variálhatjuk is pl mexikói zöldségkeverékkel, vagy aprított répával, cukkinival, ceruza babbal, ki mit szeret.

 


 

Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google