Melcsi's page - Tönkölybúzás kenyér

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Tönkölybúzás kenyér



  • 20 dkg tk. tönköly búzaliszt (maximum 30 dkg-ot használjunk, ekkor a kenyérlisztből is 30 dkg kell)
  • 40 dkg kenyér liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 doboz kefir (2x175 g)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 1 ek búzasikér
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk, legalább 20 percig majd 1 órát kelni hagyjuk.
Ezután ismét átgyúrjuk, formázzuk és sütőpapíros vagy kikent és lisztezett kenyérsütő formába tesszük.
Bevagdossuk a tetejét és letakarva újabb 1 órát kelesztjük.

 

Miután megkelt 180 C-os sütőben kb 1 óra alatt szép barnára sütjük. Sütés előtt kevés vízzel lekenhetjük a tetejét, ettől ropogósabb lesz a héja.


Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google