Melcsi's page - Sárgaborsó krémleves

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Sárgaborsó krémleves



  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1-3 ek liszt
  • 1-3 ek olaj v. zsír
  • kb 1 dl tej vagy tejföl (elhagyható)
  • 1 leveskocka
  • 10 dkg füstölt hús vagy füstölt/lángolt kolbász
  • kb 1-1,5 l víz
A sárgaborsót pár 1-2 órára beáztatjuk., közben a vöröshagymát apróra kockázzuk.

Miután megduzzadt a borsó, leöntjük róla a vizet és feltesszük főni kb 1-1,5 l vízben a vöröshagymával, babérlevéllel, füstölt hússal és leveskockával. A habot menet közben szedjük le a tetejéről.
Mikor puhára főtt a sárgaborsó (kb 1-1,5 óra), elkészítjük a rántást  az átpaszírozott fokhagymával, zsírral és liszttel és berántjuk a levest.
Én nem szeretek rántást olajjal csinálni, ezért liba zsírral készítettem, ki mivel szereti, azzal készítse el, és tehetünk bele egy kis pirospaprikát is
Felforraljuk és ha elég sűrűnek találjuk, kiszedjük a babérlevelet és a füstölt hús majd átturmixoljuk az egészet.
Ezután ismét felforraljuk és ha túl sűrűnek találjuk, hozzáadunk egy kis tejet vagy tejfölt és összeforraljuk.
A végén beletesszük az apróra vágott főtt füstölt húst (amit előzőleg kivettünk belőle) és ellenőrizzük, hogy elég sós-e, de valószínűleg nem fog kelleni még bele plusz só.
Van aki sós vízben főtt csipetkét is tesz bele és tejszínnel dúsítja, de önmagában is nagyon finom krémes állagú leves.
Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google