Melcsi's page - Sajtos kifli

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Sajtos kifli



  • 55 dkg sima liszt
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3-3,5 dl tej
  • késhegynyi aszkorbin sav
  • 1 dl olaj
  • reszelt sajt
A hozzávalókat az olaj kivételével elkezdjük össze dagasztani, és mikor elkezd összeállni, hozzáadjuk az olajat is.
Természetesen aki nem dagasztógéppel csinálja, az a szokásos módon először felfuttatja az élesztőt a tej egy részében amihez hozzáadja a cukrot és amikor felfutott az élesztő akkor kezdi el összedolgozni a többi hozzávalóval, majd amikor kezd összeállni az olajat is hozzáadva készre gyúrja.
Miután kész vagyunk a dagasztással 45 percet letakarva kelesztjük. Miután megkelt attól függően, hogy mennyi és mekkora kifliket szeretnénk 8-10 darabra osztjuk a tésztát.
Egyenként vékonyra nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük, érdemes a végét lekenni egy kis tojással, hogy a kelésnél vagy később a sütés közben nehogy letekeredjenek. Ha nagyobb kifliket csinálunk, meg is görbíthetjük őket. A közepén sajt helyett használhatunk akár füstölt sajtot, vagy hideg reszelt margarint is.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük és letakarva 45 percet kelesztjük.
Mikor megkelt, lekenjük tojással a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal.

 

180-200 C-on kb 10-15 perc alatt pirosra sütjük.



Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google