Melcsi's page - Madártej

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Madártej



  • 1 l tej
  • 4 tojás
  • kb 5 ek cukor (vagy 10-15 dkg)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 ek liszt
Feltesszük a tejet forrni és közben felverjük a tojások fehérjéjét.
Én mindig fém edényben és hideg fehérjét verek fel, mert így gyorsabban megkeményedik.



Tehetünk bele egy csipet sót, akkor még keményebb lesz, vagy ahogy most csináltam kb 1/2-1 ek cukrot adtam hozzá 1 perc után, mikor elkezdett fehéredni.



Nem muszáj a fejünk felé emelve tesztelni a hab keménységét. :)
Az egyszerűbb módja ennek, ha felfordítjuk a habverő villákat, és ha szép csúcsos marad rajta a hab, vagyis nem konyul le, akkor jó.



Mikor kész a hab és a tej is forr, lejjebb vesszük a lángot és evőkanállal beleszaggatjuk a tejbe a habot. Én több kisebbet csináltam, de lehet kevesebbet és nagyobbat is.



1-2 perc főzés után megfordítjuk őket, majd újabb 1-2 perc múlva kiszedjük, ezt addig folytatva, míg el nem fogy az összes habunk.





Miután ezzel megvagyunk a tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük.

 

Majd hozzákeverjük a 1/2 ek lisztet is.



Én eredetileg bő 1 evőkanállal tettem bele, ettől sűrűbb lett, mint mondjuk a puding mielőtt megdermedne a hűtőben, de én nem is akartam hígabbra.
A receptben itt 1/2 ek lisztet írtam, szerintem ennyitől hígabb lesz, de mégsem túlságosan, ki-ki eldöntheti, milyen állagút szeretne csinálni.
Mikor ezzel megvagyunk a még gázon lévő forró tejbe csorgatjuk, miközben folyamatosan kevergetjük, majd felforraljuk.



Ezután tálba öntöttem a kész sodót (mert ez ugye az) és rászedtem a habokat, megforgatva benne egy kicsit.
Van aki ráönti a habokra, így is lehet.



A legegyszerűbb hűtési mód, ha a mosogatóba dugót teszünk, beletesszük a tálat és hideg vízzel kb félig engedjük a mosogatót, vigyázva, hogy nehogy víz menjen a madártejünkbe. Ezt max 1-2x megismételjük és így elég hamar lelehet hűteni annyira, hogy a hűtőbe tehessük.
Meleg napokon sokkal jobban esik madártejet enni, mint a jégkrémet, és hamar ellehet készíteni is.

Találtam a neten többféle ízesítésű madártej receptet is és mivel mindenben a csokis a kedvencem, legközelebb csokis madártejet fogok csinálni.













Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google