Melcsi's page - Krumplis lángos

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Krumplis lángos (kb 12-15 db)



  • 50 dkg sós vízben, héjában főtt, áttört krumpli
  • 50 dkg sima liszt
  • 2-2,5 dl tej
  • 1/2-1 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 kk só
  • 1 kk cukor
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, legalább 20 percen keresztül, hogy jó levegős legyen. Majd kb 1 órát letakarva kelesztjük.
Miután megkelt a kívánt méretű darabokra vágjuk és olajozott kézzel gombócokká formálunk, majd olajozott tálcára tesszük.



Újabb 30 percet kelesztjük. Nálam volt kb 1 óra is, de nem gond, könnyű és szép buborékos lett.



Közben egy nagyobb serpenyőbe olajat öntünk és mikor szépen megkelt a tészta forróra hevítjük.
Olajos kézzel veszünk egy gombócot és a levegőben tartva a kezünkkel körbe-körbe forgatva kerekre nyújtjuk és a forró olajban kisütjük.

 

Pár órával a sütés előtt 2-3 fej fokhagymát áttörünk, megsózzuk és öntünk rá egy kis vizet. Ezzel megkenjük a forró kisütött lángost, tejfölözzük és megszórjuk reszelt sajttal.




Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google