Melcsi's page - Krumplis kenyér

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Krumplis kenyér



  • 30 dkg sós vízben főtt, tört krumpli
  • kb 60-70 dkg kenyér liszt
  • 10 dkg tk tönköly búzaliszt (elhagyhatjuk, vagy helyettesítsük kenyérliszttel)
  • 6 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2 doboz kefir
  • 2,5 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 ek búzasikér
  • késhegynyi aszkorbinsav
A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Villával összetörjük vagy krumpli nyomón átpaszírozzuk és mikor langyosra hűlt összedagasztjuk a többi hozzávalóval, legalább 20 percig gyúrjuk.
A krumpli nedvességtartalmától függően lehet, hogy kell még hozzá adni lisztet, ha túl lágy a tészta.
Ezután 1 órát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. Miután megkelt, ismét átgyúrjuk, formázzuk és formába tesszük.
Tetejét bevagdossuk és letakarva ismét 1 órát kelesztjük.

 

Miután szépen megkelt kb 180 C-on jó 1 óra alatt szép barnára sütjük.
A krumplis kenyér nemcsak finomabb, mint a többi kenyér fajta, de tovább friss és puha is marad.

 






Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google