Melcsi's page - Gombaleves

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Gombaleves



  • kb 1 kg friss, szeletelt csiperke gomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 közepes szál durvára reszelt sárgarépa (elhagyható)
  • 3-5 ek liszt
  • só, őrölt fekete bors, pirospaprika, petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 1,5 l víz
csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • liszt és só
Kevés olajon vagy zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverünk kb 1 kk pirospaprikát.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a gombát, sózzuk és borsozzuk és letakarva kb 30 percig pároljuk, amíg zsírjára nem sül.



Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, még borsot és letakarva kb újabb 15 percig főzzük.



Majd hozzáadjuk a durvára reszelt répát és felforraljuk.

 

Közben a tojásból és a lisztből nokedli sűrűségű tésztát keverünk a csipetkének. Így egyszerűbb, mintha keményebb tésztából csipkednénk ki a csipetkét.



Beleszaggatjuk a csipetkét a levesbe, mint ahogy a nokedlit szokás és pár perc alatt puhára főzzük a levesben.

 

Miközben fől a csipetke, a tejfölt a liszttel simára keverjük.



Mikor szép sima hozzákeverünk a levesből pár kanál levet, hogy könnyebben elvegyülhessen a levessel, amikor belekeverjük.

 

Folytonosan kevergetve a levesbe csorgatjuk a tejfölös lisztet és felforraljuk. Menet közben, ha nem sűrűsödne be eléggé, kevés levet simára keverünk liszttel és hozzáadjuk a leveshez. Ki-ki eldöntheti, mennyire szeretné besűríteni, ennek megfelelő mennyiségű tejfölt és lisztet keverjen a levesbe.



Utoljára még ellenőrizzük, hogy elég sós és borsos-e és hozzáadjuk az aprított petrezselymet. Kb 5 percet forraljuk és kész.





Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google