Melcsi's page - Gesztenyés kuglóf

Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Gesztenyés kuglóf



  • 25 dkg áttört gesztenye massza
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg sima liszt
  • 5 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor, pici só
  • ízlés szerint kevés rum vagy rumaroma és apróra vágott csoki
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a gesztenye masszát, az olajat, a rumot, az apróra vágott csokit és az előzőleg összekevert liszt-só-sütőpor keveréket.
A fehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és finoman, apránként hozzákeverjük az előző masszához.
Vajjal kikent és lisztezett kuglóf vagy őzgerinc formába öntjük és kb 170 C-on kb 40-45 percig sütjük, mindig ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
Mikor kész, kivesszük a formából és lehűtjük, végül porcukorral meghintjük és szeletekre vágva tálaljuk.




Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 5
Üzenőfal
Kereső
Google