Sütemény receptek
Kellékek
Kalácsok
Sós sütemények
Marokkói receptek
Étel receptek
Péksütik, kenyerek
Egyébb receptek
Marokkó képekben
Zene
Fordító
Túrós stollen



  • 50 dkg sima liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg áttört túró
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja és 1 citrom leve
  • 1/2 kk só
  • 2 dl tejföl
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és egy vajjal kikent, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt nagyobb kenyér vagy őzgerincformába tesszük.
Aki szereti, keverhet bele 1-2 marék áztatott mazsolát is, vagy szerintem finom lenne benne a kandírozott citromhéj is.
45 percet kelni hagyjuk és kb 160-170 C-on 45-60 percig sütjük. Mindenképp csináljuk tűpróbát, hogy rendesen átsült-e, mert elég nagy kalács lesz belőle.

Mikor kihűlt, kivesszük a formából és lekenjük a tetejét az alábbi keverékkel:
  • olvasztott vaj és citromlé
Lekenés után vastagon megszórjuk porcukorral.





Üdvözöllek
 

 

   Szeretettel üdvözöllek az oldalamon. Érezd jól magad és gyere máskor is.

<
 
Idő és dátum
Hubble képek
Sadie bellydance
Live arab music tv
...
...
...
Cimkék
Statisztika
Kérdés
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 9
Üzenőfal
Kereső
Google