|
Túrós stollen
- 50 dkg sima liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg áttört túró
- 4 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja és 1 citrom leve
- 1/2 kk só
- 2 dl tejföl
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és egy vajjal kikent, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt nagyobb kenyér vagy őzgerincformába tesszük. Aki szereti, keverhet bele 1-2 marék áztatott mazsolát is, vagy szerintem finom lenne benne a kandírozott citromhéj is. 45 percet kelni hagyjuk és kb 160-170 C-on 45-60 percig sütjük. Mindenképp csináljuk tűpróbát, hogy rendesen átsült-e, mert elég nagy kalács lesz belőle. Mikor kihűlt, kivesszük a formából és lekenjük a tetejét az alábbi keverékkel:
- olvasztott vaj és citromlé
Lekenés után vastagon megszórjuk porcukorral.
|
Üdvözöllek |
|
< |
|
|
|