|
Gombás-zöldborsós rakott tészta
- 20-25 dkg aprított, friss gomba
- 20 dkg durum tészta - penne vagy amilyet szeretnénk
- 2 dl-es pohárnyi mirelit zöldborsó
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 dl tejföl
- kb 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 csomag Bolognai vagy Milánói spagetti alap - maggi-s vagy knorr-os ki melyiket kedveli jobban
- 2 dl víz + 1-1+ 1/2 dl tej
A tésztát bő vízben kifőzzük sóval és egy pici olajjal és félretesszük. A gombát kevés olajon elkezdjük párolni, pirítani egy pici delikáttal és borssal, pár perc múlva hozzáadjuk a borsót is. Mikor majdnem jó, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát és összepirítjuk. Eközben az alapunkat összekeverjük a vízzel és tejjel, majd ráöntjük a gombára és kb 5 percig főzzük. Én szeretem, ha jó szaftos, ezért ha sűrűnek találom, adok még hozzá egy kis tejet. Ha kész a gombás alap, összekeverjük a tésztával és egy jénaiba öntjük az egészet. A tejfölt összekeverjük a tojással és a 3/4 reszelt sajttal és ráöntjük a tésztára, végül megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 200 C-os sütőbe tesszük és kb 20-25 percig sütjük, majd egy kicsit magasabb hőfokra véve a sütőt megpirítjuk a tetején a sajtot. A zöldséget variálhatjuk is pl mexikói zöldségkeverékkel, vagy aprított répával, cukkinival, ceruza babbal, ki mit szeret.
|
Üdvözöllek |
|
< |
|
|
|